april 1, 2014

Sushi – forskellige slags sushi

Category: Uncategorized — Shinji Kawaguchi Larsen @ 12:45 pm

Sushi er små japanske retter bestående af rå fisk eller skaldyr og ris. Der findes en lang række forskellige slags sushi, mens de bedst kendte er Nigirisushi og Makisushi.

Nigirisushi

Nigirisushi betyder håndpresset sushi. Nigirisushi består af rektangulær klump ris, som sushikokken presser sammen med sine håndflader. Typisk indgår der wasabi i retten og ovenpå risene lægges der laks, tun eller en anden rå fisk. Det er også traditionelt, at der er blæksprutte eller ål ovenpå en nigirisushi. Denne slags fyld bliver bundet på risene med en tynd snor nori. Nori de tangplader, som andre slags sushi rulles i.

Makisushi

Makisushi betyder rullet sushi. Makisushi er nok den bedst kendte type sushi. Det er en sushi, der skal rulles med en bambusmåtte, og makisushien rulles ind i tangplade. En hel rulle makisushi skæres typisk ud i 6 eller 8 stykker.

De mest almindelige makiruller er: Futomaki, Hosomaki, Temaki og Uramaki.

 

 

Ingen kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. | TrackBack URI

Leave a comment

XHTML ( You can use these tags):
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> .