januar 21, 2014

Japans utrolige øer

Category: Uncategorized — Shinji Kawaguchi Larsen @ 12:20 pm

Japan består af fire hovedøer – Hokaido, Honshu, Kyushu og Shikoku. Den japanske øgruppe består af 6.852 øer og strækker sig over 3.000 kilometer fra den russisk besatte ø Sachalin og helt til Taiwan.

De japanske øer ligger i en meget aktiv vulkansk zone. Øerne er skabt gennem oceaniske bevægelser der har fundet sted i over hundred millioner år. Oprindeligt var Japan en del af østkysten på det asiatiske kontinent. For ca. 15 millioner år siden blev det japanske hav åbnet, da tektoniske plader trak Japan væk fra fastlandet.

Hokkaido

Den nordligste beliggende hovedø er Hokkaido. Øens er Japans andenstørste ø. Her findes der et sandt naturparadis, der endnu stort set har undsluppet industrialiseringen.

Øens klima er dels koldere end i resten af Japan og øens lange og kolde vintre har derfor en stor indflydelse på dyrelivet på øen. På Hokkaido kan man fx se den japanske trane – på japansk kaldet tancho. Det kolde klima gør også øen til et populært skisportssted.

Honshu

Honshu er med dens ca. 230.500 kvadratkilometer den største ø i Japan. Den nordlige del af øen kaldes også Japans ris kammer. På den centrale del af øen findes Japans største bjerg – Fuji, der med sine 3.776 raver godt i vejret i det bjergrige land. Mange af Japans største byer ligger på øen, det er blandt andet Osaka, Hiroshima og Tokyo.

Ingen kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. | TrackBack URI

Leave a comment

XHTML ( You can use these tags):
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> .